Az eritritol, a természetes édesítőszer

Az eritritol nem egy átlagos cukoralkohol, hiszen természetes édesítőszerként használva akár 60-80%-kal édesebb a szacharóznál, a finomított cukornál. Ráadásul az eritritol természetesen megtalálható a különböző gyümölcsökben, mint a körtében, a szójában, a görögdinnyében és a szőlőben, de a borban és a szakéban is nagy mennyiségben fordul elő. Tény az is, hogy a tudósok kimutatták, hogy eritritolt találhatunk az emberi szövetekben és testnedvekben is. 

eritritol

Miután számtalan toxikológiai és klinikai vizsgálatot elvégeztek ez eritritolon, arra jutottak, hogy fogyasztása teljes mértékben biztonságos mint cukorhelyettesítő, még akkor is, ha napi rendszerességgel használjuk és tesszük ezt nagy mennyiségben. Ugyan sok szervezet ellenzi az édesítőszerek használatát nagy mennyiségben, de mi hiszünk abban, hogy az édes íz természetes része az egészséges táplálkozásnak és ez megoldható az eritritol segítségével. Ráadásul a természetes cukoralkoholokat nem kell összekeverni a mesterséges édesítőszerekkel. 

A cukoralkoholok eleve kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint a szacharóz és ráadásul ezeket megtaláljuk a gyümölcsökben és a zöldségekben is. A cukoralkoholok szerkezetükben ugyan eléggé hasonlítanak a cukorhoz, de mellőzik annak mellékhatásait. Ráadásul nincs is bennük etanol, ezért az alkoholos italokhoz sincs semmi közük. A cukoralkoholokat, így az eritritolt is gyakran használják édesítőszerként, mivel ugyan rendkívül édesek, de mégsem emelik meg a vércukorszintet olyan mértékben, mint ahogy azt a szacharóz tenné. Ez azért van, mert lassabban alakulnak át glükózzá, ezért nem igényelnek sok inzulint lebontásukhoz. Ezenkívül a cukoralkoholok nem okoznak fogszuvasodást, mely szintén egy nagy előny használatukat illetően. 

A cukoralkoholok egyetlen mellékhatása az lehet, hogy amíg megszokja a szervezetünk, addig érezhetünk enyhe gázosodást, puffadást vagy tapasztalhatunk hasmenést. Ez persze személyenként változó.

Eritritol elérhető

Multi 4U Eritrit 1000g

Multi 4U Eritrit 1000g

Nulla kalóriás, növényi eredetű, természetes édesítőszer. Glikémiás indexe 0, nem emeli meg az inzulin- és vércukorszintet.

Ár: 1895 Ft
Megnézem

Multi 4U Eritrit 500g

Multi 4U Eritrit 500g

Nulla kalóriás, növényi eredetű, természetes édesítőszer. Glikémiás indexe 0, nem emeli meg az inzulin- és vércukorszintet.

Ár: 1095 Ft
Megnézem
Újdonság

Szafi Reform paleonégyszeres erősségű cukorhelyettesítő eritrit+stevia 500g

Szafi Reform paleo négyszeres erősségű cukorhelyettesítő eritrit+stevia 500g

A Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő egy energiamentes, 0 kcal kalóriatartalmú, eritrit- és szteviol-glikozid alapú édesítőszer, mely a hagyományos cukornál négyszer édesebb ízerősséggel rendelkezik.

Ár: 4095 Ft
Megnézem
Újdonság

Paleolit Erythritol por250g - Eritrit por magnéziummal

Paleolit Erythritol por 250g - Eritrit por magnéziummal

Por állagú eritrit, magnézium pótlással. A hozzáadott magnézium-oxid megakadályozza a tömbösödést, összetapadást, ezért mindig por állagú, könnyen szitálható, szórható édesítőszer.

Ár: 765 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!