Az eritritol jobb, mint a szacharóz

Az eritritolnak több olyan tulajdonsága is van, mely sokkal kívánatosabbá és egészségesebbé teszi a szacharóznál. Számos egészségügyi probléma kezelésében alkalmazható az eritritol, ezenkívül fontos még azt is tudni, hogy azok is alkalmazhatják, akik egyébként cukormentes diétára vannak ítélve. Most vizsgáljuk meg ezt az anyagot néhány szempontból, mely által bebizonyíthatjuk, hogy mennyivel egészségesebb, mint a szacharóz. Először is meg kell jegyezni, hogy erjesztés során alakul ki, ami azt jelenti, hogy egy teljesen természetes módon jön létre, így nem szintetikus, mint a szacharóz. Másrészt teljesen hőstabil 160 Celsius-fokig, ami azt jelenti, hogy szerkezete nem roncsolódik a hő, hevítés hatására. Az Eritritol egyáltalán nem tartalmaz kalóriát, ami azt jelenti, hogy egyáltalán nem hizlal, ezért a fogyókúrázóknak és a cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Ezenfelül el kell mondani róla azt is, hogy nem emeli meg a vércukorszintet, ezért az eritritol kiválóan alkalmas a cukorbetegek számára, mivel fogyasztásával nem lép fel inzulinigény sem.

Eritritol tulajdonságai

Emésztése rendkívül könnyen történik, mivel az eritritol több, mint 90%-a a vékonybélben szívódik fel, így nem vesz részt a zsíranyagcserében. Csak minimális mennyisége éri el a vastagbelet, vagyis nem okoz hasmenést és egyéb tüneteket. A tanulmányok arra világítottak rá, hogy az eritritol még könnyebben emészthető, mint a xilit, a nyírfacukor. A nonkarcinogén vizsgálatok kimutatták, hogy a nyírfacukorral ellentétben az eritritolnak még enyhe rákkeltő hatása sincs. Ráadásul erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy hatékonyan lép fel a szabad gyökök elleni küzdelemben és képes lelassítani az öregedési folyamatot. A tudósok úgy gondolják, hogy az etirtritol sokkal hatékonyabb, mint más cukoralkoholok, mert ez szívódik fel a legkönnyebben, ráadásul nem is metabolizálódik (vagyis változatlan formában ürül ki a szervezetből.)

Az eritritol biztonságosságát az FDA is elismerte.

Eritritol elérhető

Multi 4U Eritrit 1000g

Multi 4U Eritrit 1000g

Nulla kalóriás, növényi eredetű, természetes édesítőszer. Glikémiás indexe 0, nem emeli meg az inzulin- és vércukorszintet.

Ár: 1895 Ft
Megnézem

Multi 4U Eritrit 500g

Multi 4U Eritrit 500g

Nulla kalóriás, növényi eredetű, természetes édesítőszer. Glikémiás indexe 0, nem emeli meg az inzulin- és vércukorszintet.

Ár: 1095 Ft
Megnézem
Újdonság

Szafi Reform paleonégyszeres erősségű cukorhelyettesítő eritrit+stevia 500g

Szafi Reform paleo négyszeres erősségű cukorhelyettesítő eritrit+stevia 500g

A Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő egy energiamentes, 0 kcal kalóriatartalmú, eritrit- és szteviol-glikozid alapú édesítőszer, mely a hagyományos cukornál négyszer édesebb ízerősséggel rendelkezik.

Ár: 4095 Ft
Megnézem
Újdonság

Paleolit Erythritol por250g - Eritrit por magnéziummal

Paleolit Erythritol por 250g - Eritrit por magnéziummal

Por állagú eritrit, magnézium pótlással. A hozzáadott magnézium-oxid megakadályozza a tömbösödést, összetapadást, ezért mindig por állagú, könnyen szitálható, szórható édesítőszer.

Ár: 765 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!