Az eritritol további előnyei

Már szóltunk arról, hogy az eritritol egy olyan cukoralkohol, amit kis mennyiségben megtalálhatunk a különböző gombákban, a körtében, a dinnyében és még a szőlőben és a borban is. Ma viszont már a különböző bioboltok polcain is találkozunk az eritritollal, amit a cukormelasz fermentálásával állítanak elő. A finomított cukornál ugyan kevésbé édes (mitnegy 30%-kal), de grammonként mindössze 0.2 kalória található benne, ami szinte teljes mértékben elhanyagolható. Az eritritol egy olyan kicsi molekula, melynek nagy része gyorsan képes felszívódni a vékonybélben, így csak kis mennyisége jut át a vastagbél falán, ami azt jelenti, hogy nem lesznek olyan tipikus mellékhatásai, mint más cukoralkohloknak, például puffadás, gázosodás, hasmenés.  Kutatások azt mutatták, hogy a felszívódott mennyiségnek több mint 90%-a változatlan formában távozik a szervezetből a vizelettel 24 órán belül. 

Eritritol előnyei

Az eritritol először Japánban vált igen népszerűvé, ott már az 1990-es években el kezdték használni az otthonokban és az iparban is, hiszen nemcsak édesítőszerként jelent meg, hanem a különböző cukorkákban, csokoládékban, töltelékekben, gyümölcszselékben, lekvárokban és üdítőkben is. 1997-től pedig már az USA-ban is használják, az Unióban pedig 2003 óta van jelen a forgalomban. Az eritritol kinézetre és ízre nagyon hasonlít a cukorra, de a cukorra jellemző mellékhatások nélkül. Teljesen kalóriamentes (0 kcal/100g), így a legideálisabb édesítőszer diétázóknak és fogyni vágyóknak.

Egyáltalán nem befolyásolja a vércukorszintet, mivel glikémiás indexe 0. Nincs hatással az inzulintermelésre, így cukorbetegek nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják. Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak. Íze hűs és édes. Nincs utóíze. Erős a gombaszaporodást gátló hatása, így candida diétások is fogyaszthatják. Növeli az élelmiszerek eltarthatóságát. A cukorral ellentétben jót tesz a fogaknak.

Eritritol elérhető

Multi 4U Eritrit 1000g

Multi 4U Eritrit 1000g

Nulla kalóriás, növényi eredetű, természetes édesítőszer. Glikémiás indexe 0, nem emeli meg az inzulin- és vércukorszintet.

Ár: 1895 Ft
Megnézem

Multi 4U Eritrit 500g

Multi 4U Eritrit 500g

Nulla kalóriás, növényi eredetű, természetes édesítőszer. Glikémiás indexe 0, nem emeli meg az inzulin- és vércukorszintet.

Ár: 1095 Ft
Megnézem
Újdonság

Szafi Reform paleonégyszeres erősségű cukorhelyettesítő eritrit+stevia 500g

Szafi Reform paleo négyszeres erősségű cukorhelyettesítő eritrit+stevia 500g

A Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő egy energiamentes, 0 kcal kalóriatartalmú, eritrit- és szteviol-glikozid alapú édesítőszer, mely a hagyományos cukornál négyszer édesebb ízerősséggel rendelkezik.

Ár: 4095 Ft
Megnézem
Újdonság

Paleolit Erythritol por250g - Eritrit por magnéziummal

Paleolit Erythritol por 250g - Eritrit por magnéziummal

Por állagú eritrit, magnézium pótlással. A hozzáadott magnézium-oxid megakadályozza a tömbösödést, összetapadást, ezért mindig por állagú, könnyen szitálható, szórható édesítőszer.

Ár: 765 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!